Programy wakacyjne

O szkołach UWC oraz Public Schools

Moderatorzy: XmaX, akloda

Postprzez paś » Wt gru 16, 2008 4:43 pm

XD
Oh, I can't stop drinking the coffee. I stop drinking coffee, I stop doing the standing and walking and the words putting-into-sentence doing. - Lorelai Gilmore
paś
Knowledgeable

Postprzez Sunflower » Wt gru 16, 2008 4:47 pm

Suzi, nie ma za co, jakbyś miała jeszcze jakieś pytania, to wal śmiało.

Hej, ja się tam nie dziwię, że Magda zrezygnowała z all-girls summer program :D
To chyba naturalne, że mając do wybory co-ed i all-girls wybiera się co-ed:P
Ale co tam Magda gadała Pasiowi, to w to już nie wnikam ;)
i wie pan, co ja myślę?
że w życiu, na przekór wszystkiemu, trzeba robić głupstwa i mieć kaprysy.
Sunflower
Helpful

Postprzez Suzi » Śr gru 17, 2008 9:23 pm

Znowu pytanie no, ale coz :D

wiec czytam sobie ESL brochure 2009 no i tam jest napisane , ze nie trzeba ocen dolaczac do aplikacji tej zwyklej , wiec takie glupawe mini-pytanie :D .Czy moze do financial aid application trzeba? Albo zawsze tak pisza w tych brochures ? xd
Suzi
Expressive

Postprzez mandragona » Cz gru 18, 2008 1:33 am

Financial aid nie opiera sie na twoich zdolnosciach - wylacznie na sytuacji materialnej. Tak wiec zalaczam ocen nie musisz, chociaz jesli masz dobre to ja bym je miala przetluamczone i zalaczone.
People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and if they can't find them make them. -- G. B. Shaw
mandragona
Professor Farnsworth

Postprzez Suzi » Cz gru 18, 2008 12:06 pm

tylko to zalezy co dla kogo oznacza dobre ;p hehe xd
Suzi
Expressive

Postprzez Sunflower » Cz gru 18, 2008 3:49 pm

mandragona napisał(a):Financial aid nie opiera sie na twoich zdolnosciach - wylacznie na sytuacji materialnej. Tak wiec zalaczam ocen nie musisz, chociaz jesli masz dobre to ja bym je miala przetluamczone i zalaczone.

Z tego co pamiętam (heh, a to przecież tak niedawno było ;)), to pisało, że stypendium do Merca na wakacje jest need-based AND merit-based.
i wie pan, co ja myślę?
Sunflower
Helpful

Postprzez mandragona » Cz gru 18, 2008 6:50 pm

Byc moze. Zawsze lepiej zrobic dobre wrazenie ;-) Ale generalnie albo Cie chca, albo nie, i wtedy zajmuja sie finansami.
People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and if they can't find them make them. -- G. B. Shaw
mandragona
Professor Farnsworth

Postprzez Bianca » Cz gru 18, 2008 9:39 pm

Tak to wygląda w każdej sytuacji, zarówno wakacyjnej jak i niewakacyjnej ;) Jak chcą, to kombinują ile mogą z funduszami. Ja, jak dostałam się do Marymountu to dopiero pod koniec sierpnia (a potwierdzenie przyjęcia do szkoły dostałam pod koniec czerwca) miałam odpowiedź, że niestety nie da się mi zagwarantować aż tak wielkiej pomocy i w tym wypadku jak widać, do szkoły nie pojechałam, ale mam jeszcze na pamiątkę te papiery, że się dostałam..
"We never fail when we try to do our duty, we always fail when we neglect to do it." --Sir Robert Baden-Powell
Bianca
Professor Farnsworth

Postprzez Sunflower » Cz gru 18, 2008 10:10 pm

Bianca napisał(a):Tak to wygląda w każdej sytuacji, zarówno wakacyjnej jak i niewakacyjnej ;) Jak chcą, to kombinują ile mogą z funduszami. Ja, jak dostałam się do Marymountu to dopiero pod koniec sierpnia (a potwierdzenie przyjęcia do szkoły dostałam pod koniec czerwca) miałam odpowiedź, że niestety nie da się mi zagwarantować aż tak wielkiej pomocy i w tym wypadku jak widać, do szkoły nie pojechałam, ale mam jeszcze na pamiątkę te papiery, że się dostałam..

Bianco, mogłabyś elaborate on it? ;)
Byłam przekonana, że składałaś papiery tylko do M'burga.
i wie pan, co ja myślę?
Sunflower
Helpful

Postprzez Suzi » Cz gru 18, 2008 10:52 pm

hm.. wiec dobrze , oceny ocenami , ale moze moznaby bylo dac jakies dyplomy ? A no i pytanie kolejne ;] . Jak to bylo z waszymi rodzicami? Zgodzili sie odrazu , czy musieliscie ich dlugo przekonywac ?
Suzi
Expressive

Postprzez mandragona » Cz gru 18, 2008 11:11 pm

Dyplomy? -- i tak nic nie zrozumieja. Nawet jak potlumaczysz to generalnie wszytsko, nawet oceny i zajecia dodatkowe, to jak soobna galaktyka.

Co do rodzicow -- ja po prostu powiedzialam, ze jade do USA i tyle^^
mandragona
Professor Farnsworth

Postprzez Suzi » Cz gru 18, 2008 11:17 pm

Hmm? a jak ewentualnie moznaby bylo jeszcze (oprocz ocen) zachecic komisje , do tego zeby mnie zechcieli ? ;p
Suzi
Expressive

Postprzez Jelonek » Pt gru 19, 2008 2:02 am

Przekonywac nie musialam, sami sie zgodzili - jakby sie nie zgodzili, to bym musiala sponsora szukac ;) wiec ich zgoda byla ze tak powiem crucial
(dawniej nsc23)
Nobody is perfect...

...so call me nobody
http://afryka.org/afryka/Mudiwa,profil/ - Polska-Zimbabwe, Zimbabwe-Polska :)
Jelonek
Knowledgeable

Postprzez mandragona » Pt gru 19, 2008 2:07 am

Suzi napisał(a):Hmm? a jak ewentualnie moznaby bylo jeszcze (oprocz ocen) zachecic komisje , do tego zeby mnie zechcieli ? ;p

O jakiej komisji mowisz? Jesli wciaz jestesmy w temacie summer programs, to personality :D Moze jakis dodatkowy esej, czy cos... Amerykanie maja na tym punkcie swira.
mandragona
Professor Farnsworth

Postprzez Mirithiar » Pt gru 19, 2008 9:05 am

Khm, khm...

All-girls summer programs can't be that bad.
Koniec końców nie wyjeżdżacie tam na lata :P
http://zmija-gabi.blog.onet.pl/

"Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark, and professionals built the Titanic."
Mirithiar
Knowledgeable

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Szkoły